Bun-venit…

cm

Clinica Urechii din Bucuresti deruleaza in perioada octombrie 2010 – decembrie 2011 programul “Bun venit in lumea sunetelor!” adresat copiilor si adultilor cu deficienta auditiva grava, posibili candidati pentru implantul cohlear.
Programul are ca obiectiv identificarea posibililor candidati la implantul cohlear care nu beneficiaza de finantare prin Programului National coordonat de Ministerul Sanatatii. Acestia beneficiaza de evaluare si consiliere audiologica gratuita in cadrul Clinicii Urechii. O comisie de specialitate se ocupa de selectia celor 3 candidati care beneficiaza de implant cohlear sponsorizat cu sume intre 5.000-15.000 Euro.
Copii selectionati beneficiaza de interventia chirurgicala gratuita efectuata la Clinica Urechii din Bucuresti si de asistenta logopedica gratuita in primele 6 luni dupa implantare. Primul copil beneficiar al programului a fost implantat pe data de 13 aprilie 2011 la Spitalul Arcul de Triumf din reteaua Regina Maria.

In etapa de evaluare candidatii sunt supusi unor explorari audiologice complexe (inclusiv OAE, BERA, ASSR) in cadrul Clinicii Urechii din Bucuresti. Dupa stabilirea eligibilitatii pentru implantarea cohleara, candidatii intra intr-un proces de selectie pe baza beneficiului auditiv estimat, a posibilitatilor concrete de recuperare si integrare dupa implant, a capacitatii de acoperire a costurilor complementare de achizitie a implantului.

Candidatii cu sanse mari de includere in acest program sunt:

  • copii cu varsta sub 4-5 ani care nu au beneficiat din diferite motive de Programul National de implant cohlear,
  • copii implantati unilateral propusi pentru implantarea celeilalte urechi
  • adulti cu surditati postlinguale care nu au beneficiat pana acum de includerea in Programul National de implant cohlear

Interventia de implantare este efectuata gratuit la Clinica Urechii din Bucuresti, pacientii urmand a suporta doar cheltuielile de spitalizare aferente internarii. Programul de activare a implantului si de recuperare logopedica este coordonat de specialistii Clinicii Urechii,  iar costurile acestuia sunt integral acoperite prin programul “Bun-venit in lumea sunetelor!” pentru o perioada de 6 luni de la implantare.

Parintii interesati pot obtine informatii suplimentare prin inscriere pe forumul http://implantauditiv.ro/forum sau la numarul de telefon 0725.22.15.43 – contact d-na dr. Roxana Mazilu.

Powered by WordPress | Buy best wordpress themes and Save. | Thanks to Free WordPress Themes, Top WordPress Themes and Free WordPress Themes