Implantul Cochlear Nucleus CI24RE. Performanta dovedita

Cochlear

In decursul ultimilor 25 de ani de activitate, compania Cochlear a produs 4 generatii de implante cohleare utilizate la 250.000 de pacienti in peste 100 de tari. Ultima generatie disponibila pentru implantare este sistemul CI24RE care dateaza din 2005 si pentru care cifrele vorbesc cel mai bine:

  • pana in iunie 2010 au fost implantate 55.735 urechi, dintre care 29.670 la copii
  • procentul de implanturi functionale dupa 6 ani este peste 99%

Va prezentam cateva dintre cele mai importante aspecte ale implantelor Cochlear Nucleus CI24RE:

Componentele electronice contin microchip-uri capabile de a procesa semnalele obtinute atat prin tehnologia disponibila acum cat si prin viitoarele procesoare de sunet. Toate componentele sistemului implantabil precum circuitele electronice, antena si port-electrodul sunt invelite in silicon, material cu o foarte buna biocompatibilitate si maleabilitate ce ofera implantului CI24RE posibilitatea de a se adapata diferitelor forme si dimensiuni ale capului.

Deoarece aceste implante sunt dezvoltate cu gandul ca ele vor insoti pacientul pe toata durata vietii, a fost conceputa optiunea de a inlatura temporar magnetul pentru a putea efectua examen imagistic prin rezonanta magnetica la intensitatea de pana la 3 Tesla  (1,5 Tesla fara a scoate magnetul).

Poate cel mai important aspect ce merita mentionat este gama larga de alegere a electrozilor pentru a oferi cea mai buna varianta pacientului si chirurgului. Intre aceste optiuni se afla electrodul Contour Advance cu design precurbat ce permite plasarea retelei de electrozi in contact direct cu terminatiile nervului auditiv in vederea unei stimulari mai precise si mai concentrate. Acest electrod si-a dovedit eficacitatea prin prisma rezultatelor foarte bune ale copiilor implantati cu acest sistem si a devenit alegerea standard.

Sistemul implantabil Cochlear Nucleus CI24RE functioneaza in combinatie cu procesorul de sunet Nucleus CP810 ce include o serie de imbunatatiri semnificative fata de versiunea precedenta, precum: dimensiuni reduse, optiuni flexibile de purtare, structura din titan pentru rezistenta sporita, mai rezistent la apa.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Implantul Cochlear Nucleus CI24RE. Performanta dovedita”

  1. […] intregul articol aici. Post Published: 19 iulie 2012 Author: Dr. Dan Masariu Found in section: Hipoacuzia, Implant […]

  2. […] necesita pregatire si experienta din partea chirurgului. In acest caz, pacienta a beneficiat de electrodul perimodiolar ce asigura o protectie in plus a structurilor din urechea interna si un contact precis cu […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Buy best wordpress themes and Save. | Thanks to Free WordPress Themes, Top WordPress Themes and Free WordPress Themes