MAESTRO System Software 4.0 – urmatoarea generatie de fitting software

mfs

MAESTRO System Software este programul computerizat prin care este controlata functionalitatea sistemului de implant cohlear fabricat de Med-El. Acest program reprezinta interfata de comunicare cu circuitele electronice ale procesorului de sunet fiind indispensabil inca din momentul intraoperator.

Noua versiune, MAESTRO System Software 4.0, aduce multe imbunatatiri ale functiilor deja prezente, precum si noutati absolute in acest domeniu.

FineHearing, tehnologia prin care este codata informatia sonora, a fost imbunatatita prin adaugarea a doua noi strategii de codare pentru structura fina a sunetelor numite FS4 si FS4-p. Folosirea a 4 canale, pana la 1 kHz, imbogateste calitatea senzatiei auditive a pacientului in special a muzicii si a vorbirii in mediu zgomotos.

Compatibilitatea cu sistemele implantate pana in urma cu 16 ani reprezinta o sansa extraordinara de upgrade a acestor sisteme cu tehnologia actuala, superioara la toate capitolele.

Modul de functionare intraoperator (Intra-Operative Mode) ne afiseaza pe ecran doar masuratorile obiective necesare in sala de operatie, scurtand si usurand aceasta operatiune din timpul interventiei chirurgicale de implantare.

Noua functie Coupling Check testeaza calitatea comunicarii dintre implant si antena.

Modul de functionare Talk Mode permite inginerului de sistem sau audiologului responsabil cu reglarea implantului cohlear comutarea rapida intre noua configuratie si cea veche, familiara pacientului.

Instrumentele Shaping Tools ne permit ajustarea mai multor intensitati de stimulare la nivelul de confort (MCL) printr-o singura manevra.

Latimea benzilor de frecventa poate fi modificata in functie de preferintele utilizatorului. User Defined Frequency Bands inseamna ca latimea benzilor de frecventa codata pe fiecare electrod al implantului cohlear poate fi ajustata pentru optimizarea senzatiei auditive.

Functia History Reports permite vizualizarea rapida a infomatiilor salvate in trecut pentru fiecare pacient in parte cu scopul de a compara rezultatele si setarile parametrilor cu cele actuale.

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “MAESTRO System Software 4.0 – urmatoarea generatie de fitting software”

  1. […] Citeste articol Post Published: 25 iulie 2010 Author: admin Found in section: Implant auditiv, implant cohlear […]

  2. ICB says:

    as avea o intrebare: Avand functia Talk mode, sa intelegem ca exista o diferenta semnificativa intre cele doua configuratii, care posibil ar necesita o perioada de acomodare, sau chiar in prima faza respingerea noii configuratii de catre pacient-mai ales la copil?

  3. Cele doua configuratii pot fi comutate intre ele. Diferentele sunt setate de catre audiolog in scopul obtinerii beneficiului maxim prin fitting. Modificarile configuratiei pot antrena probleme de adaptare, mai ales la copil. Experienta si priceperea audiologului (inginerului de implant) sunt decisive pentru progresele realizate de copilul implantat.

  4. […] Maestro System Software versiunea 4 (cititi aici prezentarea celor mai importante noutati) […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Buy best wordpress themes and Save. | Thanks to Free WordPress Themes, Top WordPress Themes and Free WordPress Themes