Memoriu adresat Ministerului Sanatatii privind situatia pacientilor cu implant cohlear

Sursa: Cochlear Romania

Bucuresti,  februarie 2014: In contextul dezbaterii publice privind Strategia Nationala de Sanatate si pachetele de Programe si Servicii de Sanatate, lansata de Ministerul Sanatatii, patru organizatii non-guvernamentale care se ocupa de problemele persoanelor hipoacuzice din România au adresat Ministerului Sanatatii un memoriu.

Semnatari:

  1. Asociatia persoanelor cu deficiente de auz „Darul Sunetului” 
  2. Asociatia persoanelor cu deficiente de auz „Asculta Viata”
  3. Asociatia persoanelor cu deficiente de auz „Lumea Sunetelor”
  4. Asociatia „Sa auzim glasul mamei”

Organizatiile non-guvernamentale sprijina intentia Ministerului de a generaliza procedurile de depistare precoce a surditatii prin screening audiologic neo-natal si solicita de asemenea masuri concrete pentru implicarea neconditionata si directa a parintilor în decizia de achizitionare a dispozitivului medical implantabil. Se mai propun usurarea si transparentizarea procedurilor de finantare, de achizitie precum si scurtarea lantului decizional prin elaborarea unui set clar de criterii în baza carora se ia decizia privind recomandarea de implant si includerea pacientului în Programul national de profil.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Buy best wordpress themes and Save. | Thanks to Free WordPress Themes, Top WordPress Themes and Free WordPress Themes