Succes pentru un nou copil cu implant cohlear

23

In urma unei noi  interventii chirurgicale de implantare cohleara, o alta fetita va beneficia de auz si va invinge dificultatile unui trai lipsit de sunete si voce. Acesta este cazul Emiliei in varsta de 9 ani, din Republica Moldova, pentru care Clinica Urechii, impreuna cu alti sponsori, a efectuat operatia de implantare in luna septembrie 2012 in cadrul Spitalului de Pediatrie al Retelei de Sanatate Regina Maria. Succesul acestei interventii a fost asigurat prin eforturile conjugate ale mamei copilului, Asociatiei Darul Sunetului, companiei Cochlear, Retelei de Sanatate Regina Maria, dar si ale Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu. Aceasta poveste cu final fericit este detaliata in urmatorul articol:

Emilia este unul dintre cei aproape 400 de copii care se nasc, anual, cu hipoacuzie. Totodata, este unul dintre putinii copii care primesc sansa de a auzi din nou cu ajutorul implantului cohlear.

„Mama spune ca a aparut problema de la o infectie cu citomegalovirus, pe care mama a avut-o si i-a transmis-o fetitei la nastere. Citomegalovirus este incriminat, alaturi de toxoplasmoza în patologia hipoacuziei neurosenzoriala la copii. La vârsta de 2 ani si jumatate, fetita n-a mai auzit”, a declarat dr. Adrian Tudor, medic audiolog în cadrul Clinicii Urechii. Cititi articolul aici.

@ExploreMedicineTV.ro, 2012

Resurse media:

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Succes pentru un nou copil cu implant cohlear”

  1. […] de Sanatate Regina Maria, dar si ale Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu. Cititi articolul aici. Posted in prima pagina Tags: copil, hipoacuzie, implant cohlear « Echipa Clinicii […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Buy best wordpress themes and Save. | Thanks to Free WordPress Themes, Top WordPress Themes and Free WordPress Themes