Auzul normal este bilateral!

twin
Incepand cu ianuarie 2012 Clinica urechii lanseaza un nou program care isi propune sa sprijine implantul cohlear bilateral. Este binecunoscut deja faptul ca implantarea timpurie a copilului (de preferinta inaintea implinirii varstei de 1 an) ii va oferi acestuia sansa unui auz normal. O a doua conditie pentru reusita reabilitarii auditive a copiilor su surditate sever-profunda o constituie implantarea bilaterala.

Fie ca este efectuata simultan, fie succesiv, implantarea bilaterala ofera copilului sansa auditiei stereofonice. Cum se traduce acest beneficiu in planu recuperarii functionale?
  1. In primul rand copilul este capabil sa localizeze cu precizie directia sursei sonore. In contextul participarii copilului la activitati colective, identificarea sursei sonore este una dinte conditiile ca re permite elaborarea unui raspuns adcecvat si prompt, deci o integrare reusita in colectivitate (jocuri, activitati sportive, culturale, etc).
  2. In al doilea rand, capacitatea de intelegere a vorbirii in mediu zgomotos este mult ameliorata. Copilul implantat bilateral are o capacitate superioara de a participa la activitati colective interactive chiar daca aceste se desfasoara in mediu zgomotos (sali de spectacol, sali de sport, piscine, aer liber, pe strada, etc)
Timing-ul ideal al implantarii cohleare a copilului este reprezentat de implantarea unilaterala de preferinta inaintea varstei de 1 an, dar nu mai tarziu de 3 ani, urmata de implantarea urechii contralaterale pana la varsta de 5 ani, dar nu mai tarziu de implinirea varstei scolare. Daca se prefera implantarea bilaterala, atunci ea trebuie efectuata cat mai precoce (preferabil inaintea varstei de 1 an).
Clinica Urechii va oferi consiliere, suport audiologic, logopedic, dar si financiar parintilor acelor copii care au fost deja implantati unilateral, si urmeaza sa primeasca cel de-al doilea implant (care in acest moment nu este compensat in nici un fel prin Programul National de implant cohlear). Vom reveni cu mai multe detalii privind modul de derulare al acestui program.
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Auzul normal este bilateral!”

 1. Stoica Claudiu says:

  Buna ziua fiul meu in varsta de 5 ani este implantat cu un implant cohlear produs de advanced bionics implantul a fost realizat la spitalul panduri de acum 1.8 ani, eu am inceput sa adun bani pentru realizarea celui de al doilea implant, am vazut ca aveti un program pentru anul 2012 pentru implantare bilaterala a copilului.
  va rog daca se poate comunica conditiile in care se poate realiza acest implant.
  Va multumesc mult.

  Cu stima,
  Claudiu Stoica

 2. Intr-adevar, programul “Auzul normal este bilateral” care va fi demarat la Clinica Urechii in anul 2012 va oferi o serie de facilitati pentru pacientii care urmeaza sa primeasca un al doilea implant cohlear. Va trebui sa efectuam mai intai o evaluare a copilului pentru a stabili tipul de implant adecvat implantarii bilaterale (din fericire in acest moment Clinica Urechii poate oferi implante fabricate de oricare dintre brandurile consacrate – Med-El, Cochlear, Advanced Bionics). In functie de producatorul selectionat, Clinica Urechii a negociat preturi cu discount, sponsorizari sau alte avantaje, reduceri sau gratuitati capabile sa diminueze efortul financiar care cade in sarcina dvs. Pe de alta parte Clinica Urechii a incheiat un parteneriat clinic cu Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti pentru implantarea copiilor care nu fac obiectul Programului National de Implant Cohlear (asa cum este cazul copilului dvs. pentru cel de-al doilea implant), astfel incat interventia chirurgicala si spitalizarea sa nu reprezinte costuri suplimentare pentru dvs.

  Cu incredere in forta solidaritatii umane in situatii in care cei mici au nevoie de competenta si experienta noastra, va recomad sa va adresati Clinicii Urechii la tel 0788355842 pentru a intra in contact si a efectua primele evaluari ale copilului.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Buy best wordpress themes and Save. | Thanks to Free WordPress Themes, Top WordPress Themes and Free WordPress Themes